Tatoeage verwijdering

Tatoeage verwijdering bij Dermavisie

Heeft u spijt van een tatoeage, past deze gewoonweg niet meer bij u of is een tatoeage ongewenst binnen uw werkveld? Dan kunt u bij ons terecht voor het veilig verwijderen van de tatoeage. Het is daarnaast ook mogelijk om de tatoeage te vervagen voor een cover-up. Voor tatoeage verwijdering maken wij gebruik van een Q-Switched Nd:YAG laser, de M22 van Lumenis.


Hoe werkt de behandeling?

Bij tatoeages zit het inkt ingekapseld in de huid, waardoor dit op zijn plek blijft zitten. Tijdens de behandeling wordt het laserlicht specifiek door het inkt in de tatoeage geabsorbeerd. Als gevolg van deze absorptie wordt het pigment verwarmt en valt de ingekapselde inkt uiteen in kleine deeltjes, waardoor het lichaam dit kan afvoeren via het lymfesysteem. Dit proces van afbreken en afvoeren duurt ongeveer 8 weken.

Welke pigmentafwijkingen kunnen behandeld worden?
  • Donkere tatoeages
  • Diep gelegen pigmentvlekken
  • Bestralingspuntjes
Voor de behandeling

Voorafgaand aan de behandeling wordt er altijd een consult met de huidtherapeut ingepland. In dit gesprek krijgt u alle benodigde informatie over de behandeling en is er alle tijd om uw vragen te beantwoorden. Zowel vóór de behandeling als na de behandeling mag de huid niet door de zon, zonnebank of zelfbruiner gebruind zijn of worden. Hiervoor wordt een periode van 6 weken geadviseerd. Het is belangrijk om dit advies op te volgen om de kans op complicaties zo klein mogelijk te houden.

De behandeling

Tijdens de behandeling worden de ogen afgedekt met een brilletje. Vervolgens wordt de huid gedesinfecteerd en kan de behandeling beginnen. De behandeling kan gevoelig zijn. Het gevoel wordt vaak vergeleken met een elastiek die tegen de huid aan schiet.

Na de behandeling

Na de behandeling wordt de huid gekoeld, zal er een herstel bevorderende crème worden aangebracht en wordt de huid al dan niet afgedekt met gaasjes. Direct na de behandeling zal er een witte waas over de tatoeage te zien zijn, ‘lasersnow’. Dit is een normale reactie van de huid en trekt binnen enkele minuten weer weg. Daarnaast zal de huid rond de tatoeage wat gezwollen en rood zijn en branderig aanvoelen. Binnen enkele uren na de behandeling zal dit verminderen. Er kunnen in de dagen na de behandeling korstjes ontstaan. Dit hoort bij het genezingsproces. Na ongeveer twee weken zal de huid weer volledig zijn genezen.

Resultaat?

De tatoeage wordt na iedere behandeling vager van kleur. Gemiddeld zijn er 5 tot 15 behandelingen nodig met een interval van 6 tot 12 weken voor een optimaal resultaat. De frequentie van de behandelingen is afhankelijk van verschillende factoren, onder andere: hoe de tatoeage gezet is (de diepte en hoe vaak), de soort inkt en de kleur van de tatoeage. Houdt er daarnaast rekening mee dat er door het zetten van de tatoeage al in meerdere of mindere mate littekenweefsel is ontstaan, dit wordt met deze laser niet behandeld en is soms nog terug te zien in de structuur van de huid.

Zijn er complicaties mogelijk?

Ernstige complicaties zijn uiterst ongewoon bij tatoeage verwijdering. Soms heeft men wat langer last van zwelling dan gemiddeld of ontstaat er een blaar. Deze verschijnselen trekken altijd bij. Complicaties als verbranding en pigmentverschuivingen kunnen zoveel mogelijk worden voorkomen door het opvolgen van de adviezen.

Wilt u een afspraak maken of heeft u vragen over tatoeage verwijdering? Neem dan contact met ons op.

Oosterweg 81, 6602 HC Wijchen

(8 invoeren in navigatie)

Algemeen tel:

024 – 84 82 028

Openingstijden

Op afspraak

E-mail

info@dermavisie.nl