Lasertherapie Striae

Lasertherapie Striae (striemen) bij Dermavisie

Storende striemen overgehouden aan bijvoorbeeld intensief sporten, overgewicht of een zwangerschap? Bij Dermavisie kunnen deze striemen veilig behandeld worden!


Striae, ook wel striemen genoemd, kenmerkt zich door de bekende roze/rode of witte strepen op de huid. Deze (striae) littekens kunnen een rimpelige textuur hebben of iets verheven of iets verzonden zijn. Het ontstaat waarschijnlijk door overmatige oprekking in korte tijd, waardoor het bindweefsel van de huid wordt beschadigd. In het eerste stadium zijn ze roze/rode van kleur en in de loop van de tijd worden ze witachtig en vallen ze minder op.

Striae komt met name voor op de buik, borsten, billen, dijen, kuiten, knieën en de onderrug. Snelle  gewichtsveranderingen, een groeispurt (puberteit), zwangerschap en corticosteroïdgebruik, hormonale factoren en familiaire aanleg kunnen een rol spelen bij het ontstaan.  Striae wordt vaak als cosmetisch storend ervaren en kan leiden tot onzekerheid. Gelukkig kunnen deze striemen veilig behandeld worden met onze non-ablatieve fractionele laser, de M22 van Lumenis.

Hoe werkt een striae behandeling?

Het laserlicht van deze golflengte wordt specifiek door het water in de cellen geabsorbeerd en verwarmt deze. Dit zorgt ervoor dat de eiwitten in het weefsel plaatselijk stollen, met als gevolg dat dit oude (beschadigde) weefsel door het lichaam wordt opgeruimd en de aanmaak van collageen en elastine wordt gestimuleerd. Collageen en elastine zorgen voor de stevigheid en elasticiteit van de huid, waardoor littekens en rimpels van binnenuit weer kunnen worden hersteld.

De gehele huid blijft bij deze laserbehandeling in tact (non-ablatief). Daarnaast wordt het laserlicht gefractioneerd uitgezonden. Dit betekend dat er in een gelijkmatig patroon, een netwerk van minuscule onzichtbare ‘gaatjes’ in de huid worden gemaakt. Deze eigenschappen zorgen ervoor dat de huid snel weer geneest, dat er minder last wordt ondervonden van de herstelperiode en dat er weinig kans is op complicaties.

Voor de behandeling

Voorafgaand aan de behandeling wordt er altijd een consult met de huidtherapeut ingepland. In dit gesprek krijgt u alle benodigde informatie over de behandeling en is er alle tijd om uw vragen te beantwoorden. Zowel vóór de behandeling als na de behandeling mag de huid niet door de zon, zonnebank of zelfbruiner gebruind zijn of worden. Hiervoor wordt een periode van 6 weken geadviseerd. Het is belangrijk om dit advies op te volgen om de kans op  complicaties zo klein mogelijk te houden.

De behandeling

Tijdens de behandeling worden de ogen afgedekt met een brilletje. Vervolgens wordt de huid gedesinfecteerd en kan de behandeling beginnen.  De behandeling kan licht gevoelig zijn, maar wordt vaak goed verdragen u voelt korte prikjes op de huid.

Na de behandeling

Na de behandeling zal er een herstel bevorderende crème worden aangebracht. De huid voelt na de behandeling warm aan en ziet er wat rood uit. Bij sommige mensen kan er lichte zwelling ontstaan. Deze huidreactie is normaal en is per individu verschillend. De roodheid trekt gemiddeld na twee dagen weg. Eventuele behandelde pigmentvlekken kunnen na de behandeling eerst wat donkerder worden. Na enkele dagen kan de huid er wat bruinig uitzien en kan er lichte schilfering ontstaan. Dit zal binnen enkele dagen vanzelf wegtrekken.

Resultaat?

Nadat de huid hersteld is zal er al een verbetering zijn in textuur en kleur. Het uiteindelijke optimale effect van de behandeling zal echter niet direct zichtbaar zijn. De cellen die worden gestimuleerd door het laserlicht hebben tijd nodig om collageen en elastine te produceren en hiermee het weefsel te verstevigen en te verbeteren. Dit proces kan 3 tot 6 maanden in beslag nemen. Het exacte aantal benodigde behandelingen hangt af van uw persoonlijke wensen en de aard en uitgebreidheid van het huidprobleem. Gemiddeld is een kuur van ongeveer 4 behandelingen met een interval van 4 tot 5 weken.

Zijn er complicaties mogelijk?

Striae behandeling met de fractionele laser is een zeer veilig. Ernstige complicaties zijn uiterst ongewoon. Soms heeft men wat langer last van zwelling dan gemiddeld. Deze verschijnselen trekken altijd bij. Complicaties als verbranding en pigmentverschuivingen kunnen zoveel mogelijk worden voorkomen door het opvolgen van de adviezen.

Wilt u een afspraak maken of heeft u vragen over de behandeling van striae? Neem dan contact met ons op.

Oosterweg 81, 6602 HC Wijchen

(8 invoeren in navigatie)

Algemeen tel:

024 – 84 82 028

Openingstijden

Op afspraak

E-mail

info@dermavisie.nl