Lasertherapie Huidverjonging

Huidverjonging met laserbehandelingen bij Dermavisie

Stoort u zich aan rimpeltjes, een grove huidstructuur of een onregelmatige huidteint? Wij kunnen u helpen de kwaliteit van uw huid te verbeteren en de tekenen van huidveroudering te verminderen. Naast alle andere huidverbeterende en huidverjongende behandelmethoden, maken wij hiervoor ook gebruik van een non-ablatieve fractionele laser, de M22 van Lumenis.


Hoe werkt huidverjonging met laserbehandelingen?

Het laserlicht van deze laser wordt specifiek door het water in de cellen geabsorbeerd, met als gevolg dat deze verwarmen. Dit zorgt ervoor dat de eiwitten in de huid plaatselijk stollen. De behandelde delen worden vervolgens door het lichaam zelf opgeruimd. Daarnaast wordt de aanmaak van collageen en elastine gestimuleerd, waarmee de behandelde huid wordt vervangen. De huid wordt hierdoor steviger en elastischer en huidverouderingsverschijnselen zullen sterk verminderen.

Het laserlicht maakt in een gelijkmatig patroon, een netwerk van minuscule onzichtbare ‘gaatjes’ in de huid. Dit zorgt ervoor dat de huid snel weer geneest en dat er weinig kans is op complicaties.

 Wat kunnen we ermee behandelen?

De behandeling kan zowel in het gelaat worden toegepast als op bijvoorbeeld het decolleté, de hals en de handen. Enkele huidverouderingsverschijnselen die behandeld kunnen worden zijn:

  • Rimpels & fijne lijntjes
  • Grove huidstructuur
  • Onregelmatige huidteint

Wanneer u naast de laserbehandelingen de (anti-aging) producten gebruikt, zullen de resultaten van de behandeling verhoogd én verlengd worden.

Voor de behandeling

Voorafgaand aan de behandeling wordt er altijd een consult met de huidtherapeut ingepland. In dit gesprek krijgt u alle benodigde informatie over de behandeling en is er alle tijd om uw vragen te beantwoorden. Zowel vóór de behandeling als na de behandeling mag de huid niet door de zon, zonnebank of zelfbruiner gebruind zijn of worden. Hiervoor wordt een periode van 6 weken geadviseerd. Het is belangrijk om dit advies op te volgen om de kans op complicaties zo klein mogelijk te houden.

Tijdens de behandeling

Tijdens de behandeling worden de ogen afgedekt met een brilletje. Vervolgens wordt de huid gedesinfecteerd en kan de behandeling beginnen. Tijdens de behandeling voelt u korte prikjes op de huid. De behandeling kan licht gevoelig zijn, maar wordt vaak goed verdragen.

Na de behandeling

Na de behandeling zal er een herstel bevorderende crème worden aangebracht. De huid voelt na de behandeling warm aan en ziet er wat rood uit. Bij sommige mensen kan er lichte zwelling ontstaan. Deze huidreactie is normaal en is per individu verschillend. De roodheid trekt gemiddeld na twee dagen weg. Eventuele behandelde pigmentvlekken kunnen na de behandeling eerst wat donkerder worden. Na enkele dagen kan de huid er wat bruinig uitzien en kan er lichte schilfering ontstaan. Dit zal vervolgens binnen enkele dagen vanzelf wegtrekken.

Resultaat?

Nadat de huid hersteld is zal er al een verbetering zijn in textuur en kleur. Het uiteindelijke optimale effect van de behandeling zal echter niet direct zichtbaar zijn. De cellen die worden gestimuleerd door het laserlicht hebben tijd nodig om collageen en elastine te produceren en hiermee het weefsel te verstevigen en te verbeteren. Dit proces kan 3 tot 6 maanden in beslag nemen. Het exacte aantal benodigde behandelingen hangt af van uw persoonlijke wensen en de aard en uitgebreidheid van het huidprobleem. Gemiddeld is een kuur van 4 behandelingen met een interval van 4 tot 5 weken.

Zijn er complicaties mogelijk?

De behandeling met de fractionele laser is een zeer veilige behandeling. Ernstige complicaties zijn uiterst ongewoon. Soms heeft men wat langer last van zwelling dan gemiddeld. Deze verschijnselen trekken altijd bij. Complicaties als verbranding en pigmentverschuivingen kunnen zoveel mogelijk worden voorkomen door het opvolgen van de adviezen.

Wilt u een afspraak maken of heeft u vragen over huidverjonging met laserbehandelingen? Neem dan contact met ons op.

Oosterweg 81, 6602 HC Wijchen

(8 invoeren in navigatie)

Algemeen tel:

024 – 84 82 028

Openingstijden

Op afspraak

E-mail

info@dermavisie.nl