Couperose Nijmegen

Couperosebehandeling

Wat is couperose?

Verwijde vaatjes worden teleangiëctastieën (tele’s) genoemd en kunnen overal op het lichaam voorkomen. Wanneer de tele’s in grote aantallen op de wangen aanwezig zijn, wordt dit couperose genoemd. Soms is het netwerk van tele’s zo fijn en dicht bij elkaar gelegen, dat het als een diffuse roodheid zichtbaar is.


Het behandelen van couperose Nijmegen

Bij couperose zijn kleine adertjes in het gezicht zichtbaar, doordat deze verwijd zijn. Veel mensen ervaren dit als storend. Deze zichtbare vaatjes kunnen ontstaan als de vaatwand zijn elasticiteit verliest en hierdoor verzwakt en verwijdt. Dit kan beïnvloed worden door verschillende factoren, waaronder overmatige blootstelling aan zonlicht, roken en erfelijkheid. Het behandelen van couperose Nijmegen kan in de kliniek van Dermavisie. Voor de behandeling wordt een IPL apparaat gebruikt. Dit apparaat werkt met behulp van licht met een golflengte die zich specifiek richt op bloed. Het bloed in de bloedvaatjes zal verwarmt worden en gaan stollen. Waarna het lichaam dit vervolgens zelf zal gaan opruimen.

Voordat u een behandeling ondergaat zullen wij een consult met de huidtherapeut voor u inplannen. Eén van onze huidtherapeuten zal u informeren over de behandelingen. Indien u zelf nog vragen heeft is er tijdens dit consult de mogelijkheid om deze vragen te stellen. Wij adviseren u om zowel 6 weken voorafgaand aan de behandeling als 6 weken na de behandeling uw huid niet te bruinen. Zowel zonnen als bruinen door middel van een huidbruiner wordt afgeraden.

Onze behandeling van couperose Nijmegen

U krijgt tijdens de behandeling van couperose Nijmegen een brilletje, waarmee uw ogen afgedekt worden. Vervolgens wordt er een gellaagje op uw huid aangebracht dat ervoor zorgt dat het licht goed geleidt. Hierna beginnen we met de IPL behandeling. Tijdens de pulsen voelt u een prikje. Over het algemeen kunnen de meeste mensen dit erg goed hebben.

Na de behandeling is de huid een tijdje rood en warm. U hoeft echter niet bang te zijn, binnen enkele dagen of weken ziet uw huid er prima uit. Voor een optimaal resultaat zijn gemiddeld tussen de 1 en 3 behandelingen nodig. Dit hangt vooral af van uw huid en uw persoonlijke wensen. Wilt u graag persoonlijk advies? Wij nodigen u dan uit voor een vrijblijvend consult.

Algemeen tel:

024 – 84 82 028

Openingstijden

Op afspraak

E-mail

info@dermavisie.nl