Beenvaatjes

Wat is het?

Oppervlakkige beenvaatjes zijn chronisch verwijde vaatjes op de benen. De beenvaatjes zijn zichtbaar als dunne blauwe, paarse of rode vaatjes net onder de huid, soms samenvloeiend in de vorm van een takje of een bosje. Deze vaatjes worden ook wel bezemrijsvarices genoemd.

Hoe ontstaat het?

Beenvaatjes kunnen spontaan ontstaan of als gevolg dieper gelegen spataderen. Door verschillende factoren kan de druk, van binnenuit, op het haarvatensysteem toenemen. Door deze druk op de vaatjes kunnen de vaatwanden gaan uitrekken en verslappen. De diameter van de vaatjes wordt dan groter en het bloed hierin stil blijft staan, met als gevolg dat ze zichtbaar worden. Deze oppervlakkige beenvaatjes geven meestal geen medische klachten, maar worden vaak als cosmetisch storend ervaren.

Beenvaatjes ontstaan naarmate we ouder worden en kunnen onder andere worden veroorzaakt door erfelijke aanleg, zwangerschap of een staand beroep.

Wat zijn de behandelmogelijkheden?

Verwijde vaatjes hebben geen functie meer in de bloedsomloop en kunnen daarom veilig verwijderd worden. Andere vaten hebben deze functies inmiddels al overgenomen. Beenvaatjes met een diameter van 0,1 tot 4,0 mm kunnen wij behandelen door middel van lasertherapie. Daarnaast geven we tijdens het intakegesprek preventieadviezen en analyseren we of verder onderzoek of aanvullende therapie aan te raden is.

Meer informatie?

Wij beantwoorden graag uw vragen en geven u graag een persoonlijk advies tijdens een vrijblijvend consult. Voor een afspraak kunt u altijd contact met ons opnemen. 

Oosterweg 81, 6602 HC Wijchen

(8 invoeren in navigatie)

Algemeen tel:

024 – 84 82 028

Openingstijden

Op afspraak

E-mail

info@dermavisie.nl