Lasertherapie bij beenvaatjes

Lasertherapie bij beenvaatjes

Stoort u zich ook aan die rode, paarse of blauwe vaatjes op de benen? Bij Dermavisie kunt u terecht voor een effectieve en veilige behandeling!


Oppervlakkige beenvaatjes zijn chronisch verwijde vaatjes op de benen als gevolg van verslapping van de vaatwand. De beenvaatjes zijn zichtbaar als dunne blauwe, paarse of rode vaatjes net onder de huid, soms samenvloeiend in de vorm van een takje of een bosje. Beenvaatjes kunnen onder andere worden veroorzaakt door aanleg, zwangerschap of een staand beroep. Deze beenvaatjes geven meestal geen medische klachten, maar worden vaak als cosmetisch storend ervaren. U kunt bij ons terecht voor de behandeling van beenvaatjes met een diameter van 0,1 tot 4,0 mm. Wij maken hierbij gebruik van een Long Pulsed Nd:YAG laser, de M22 van Lumenis.

Hoe werkt lasertherapie bij beenvaatjes?

De laser heeft een golflengte van 1064 nm. Het laserlicht van deze golflengte wordt specifiek door het bloed in de vaten geabsorbeerd en verwarmt deze. Dit zorgt ervoor dat de eiwitten in het bloedvat stollen, waardoor de vaten worden dichtgeplakt en er geen bloed meer door kan stromen. Vervolgens ruimt het lichaam dit bloedvat op. De verwijde vaatjes hebben geen functie meer en kunnen daarom veilig worden verwijderd.

Voor de behandeling

Voorafgaand aan de behandeling wordt er altijd een consult met de huidtherapeut ingepland. In dit gesprek krijgt u alle benodigde informatie over de behandeling en is er alle tijd om uw vragen te beantwoorden. Daarnaast wordt er, bij bijvoorbeeld de aanwezigheid van spataders, gekeken of een aanvullend onderzoek of een alternatieve behandelmethode aan te raden is.

Zowel vóór de behandeling als na de behandeling mag de huid niet door de zon, zonnebank of zelfbruiner gebruind zijn of worden. Hiervoor wordt een periode van 6 weken geadviseerd. Het is belangrijk om dit advies op te volgen om de kans op complicaties zo klein mogelijk te houden.

Tijdens de behandeling

Tijdens de behandeling worden de ogen afgedekt met een brilletje. Vervolgens wordt de huid gedesinfecteerd en kan de behandeling beginnen. De behandeling kan gevoelig zijn. Het gevoel wordt vaak vergeleken met een elastiek die tegen de huid aan schiet.

Na de behandeling

Na de behandeling wordt de huid al dan niet gekoeld. De huid voelt na de behandeling warm aan en ziet er wat rood uit, ook kan er lichte zwelling ontstaan. Deze huidreactie is normaal en is per individu verschillend. De roodheid trekt gemiddeld na 2 dagen weg. Enkele dagen na de behandeling kunnen er kleine korstjes ontstaan die er binnen 2 weken vanzelf weer afvallen. In sommige gevallen ontstaan er blauwe plekken. De verwijde vaatjes kunnen direct na de behandeling al weg zijn of kunnen eerst tijdelijk wat donkerder van kleur worden, alvorens ze worden opgeruimd.

Resultaat?

Het resultaat is snel zichtbaar. De storende vaatjes zijn na de behandeling in aantal al aanzienlijk verminderd. Gemiddeld zijn er 2 tot 3 behandelingen nodig met een interval van 6 tot 8 weken. Het exacte aantal benodigde behandelingen hangt af van uw persoonlijke wensen, de uitgebreidheid van de vaatafwijkingen en de gevoeligheid van uw lichaam voor de ontwikkeling van vaatafwijkingen. De behandelde vaatjes zijn definitief weg, echter kunnen er door verschillende factoren weer nieuwe vaatjes ontstaan. De huidtherapeut zal de factoren die bij u van toepassing zijn met u bespreken.

Zijn er complicaties mogelijk?

Lasertherapie bij beenvaatjes kan worden gezien als een zeer veilige behandeling. Ernstige complicaties zijn uiterst ongewoon. Soms heeft men wat langer last van zwelling dan gemiddeld of kan er een enkele blaar of een kleine lokale ontsteking ontstaan. Deze verschijnselen trekken altijd bij. Complicaties als verbranding en pigmentverschuivingen kunnen zoveel mogelijk worden voorkomen door het opvolgen van de adviezen.

Wilt u een afspraak maken of heeft u vragen over lasertherapie bij beenvaatjes? Neem dan contact met ons op.

Oosterweg 81, 6602 HC Wijchen

(8 invoeren in navigatie)

Algemeen tel:

024 – 84 82 028

Openingstijden

Op afspraak

E-mail

info@dermavisie.nl